toppbild för rullskidor.nu

Rullskidhandskar

Rullskidhandskar kan motverka uppkomsten av blåsor och skav på fingrar och handflata. Dessutom ger det dig bättre grepp på rullskidstavarna än vad svettiga händer skulle göra. Det är också skönt med tunna skidhandskar en kylig höstdag när du tränar rullskidåkning i väntan på snön.

Vi har plockat fram ett urval rullskidhandskar eller handskar vi tycker också funkar bra för det - handskar med bra greppyta och i ett material som andas.

Populärt inom rullskidhandskar

 • Hestra Apex Reflective Short 5 Finger

  Hestra Apex Reflective Short 5 Finger
  Hestra Apex Reflective Short 5 Finger är en kort cykel- och rullskidhandske med nära passform. Denna handske är framtagen med slitstark Clarino i innerhanden och elastisk Lycra med perforerat refle...
 • Skigo Rullskidhandske Roller

  Skigo Rullskidhandske Roller
  Skigo rullskidhandske Roller  En tunn och smidig rullskidhandske Mesh på ovan sidan för att släppa ut värmen Skinn i innerhanden får ett bra grepp 
 • Hestra Bike Long SR 5 Finger

  Hestra Bike Long SR 5 Finger
  Vart än dina äventyr tar dig är cykel- och rullskidhandsken Hestra Bike Long SR en bra följeslagare. Handsken har en ovansida i mesh och polyester samt tåligt Clarino i innerhanden med ett silikont...
 • Lillsport Legend Roller

  Lillsport Legend Roller
  Lillsport Legend Roller Royal Blue  Legend Roller är en tunn och sval rullskidshandske med ovansida i stretchig textil frånCarvico. Innerhanden består av tunnt slitstarkt syntetskinn från Clarino®.

Fler tips på rullskidhandskar

 • Lillsport Legend Roller

  Lillsport Legend Roller
  Lillsport Legend Roller Royal Blue  Legend Roller är en tunn och sval rullskidshandske med ovansida i stretchig textil frånCarvico. Innerhanden består av tunnt slitstarkt syntetskinn från Clarino®.

Alternativ på handskar till rullskidor

Utbudet av speciella rullskidhandskar är inte superstort så bredda dig och ta en titt även på:

 1. Tunna längdskidhandskar
 2. Cykelhandskar
 3. Gymhandskar
 4. Arbetshandskar

En del tillverkare marknadsför sina handskar både till cyklister och rullskidåkare, som till exempel Hestra cykelhandskar som rullskidhandskar.

Det är oftast i handflatorna som blåsor och skav dyker upp. En handske med korta fingrar har fördelen att vara lite mer luftiga. Det finns några modeller av gymhandskar med kortfingrar att välja på.

Arbetshandskar kan också fungera bra som handskar till rullskidåkning. Välj isåfall montagehandskar, som inte är så tjocka och klumpiga. Du vill kunna känna stavhandtaget bra för att få rätt känsla i stakningen. En nackdel med arbetshandskar är att de inte är framtagna för att "andas" så som sporthandskar är.