toppbild för rullskidor.nu

Glasögon

Multisportglasögon

Det kan finnas flera olika anledningar till att skydda ögonen som rullskidåkare. Solen, fartvinden och insekter kan vara irriterande. Multisportglasögon funkar bra som glasögon till rullskidåkning. De kan hjälpa till och stoppa allt detta så du kan fokusera på skidåkningen och sätta både skidor och stavar rätt.

Populärt inom glasögon

 • Hero Replacement Lens

  Hero Replacement Lens
  *Clear: Lins med filterkategori 0, passar bäst för mörka väderförhållanden. *Pink: Lins med filterkategori 1, passar bäst för flatljus. Ökar kontrasten och ljusar upp landskapet.
 • Nunis Sportglasses

  Nunis Sportglasses
  *Half frame * G850 ram & tempel *Lins: PC, brown med full revo yellow C3 *Extra lins: PC Yellow Cat. 1
 • Paljas Sportglasses

  Paljas Sportglasses
  *Full frame *G850 ram & tempel *Lins: PC, amber med full revo silver C3 *Extra lins: PC Yellow Cat. 1
 • Fusion/Matrix Replacement Lens

  Fusion/Matrix Replacement Lens
  Klar (Clear). extralins. Lins med filterkategori 0 - passar bäst för mörka väderförhållanden. Rosa (Pink). kontrasthöjande extralins. Lins med filterkategori 1 - passar bäst för väderförhållanden där det inte är starkt solljus.

Fler tips på glasögon

 • Till

  Till
  *Polykarbonatlins med 100 % UV-skydd *Rektangulär ramform *Passform: Medium *Lämplig för sport- och utomhushobbyer samt vardagskläder
 • Fury S Spectron 3

  Fury S Spectron 3
  Utrustad med sin cylindriska lins som erbjuder ett brett synfält och optimal ventilation, ger denna båge ett effektivt skydd för ansiktet. Lätt med ventilerade skalmar och designad för att passa alla hjälmar, samtidigt som den erbjuder ett grepp av högsta kvalitet. *8-12 år *Lins: Spectron 3 *Skyddsindex/kategori: 3Alla linser från Julbo tillhör optisk klass 1 och garanterar 100% skydd mot UVA, B och C strålar.
 • Fusion

  Fusion
  Allmänt: Fusion är en unisexmodell anpassad för medelstora ansikten. Möjligheterna att justera är närmast oändliga. Jawbone-teknologi låter dig anpassa både sikt och utseende. Funktion och komfort är i absolut toppklass. Fusion är framtagen för att passa de mest krävande sporter som cykel, skidor och multisporter där både amatör- och elitidrottare ställer de högsta kraven på sin utrusning. Resultatet är en modell så väl anpassad efter dina behov att du alltid kan prestera maximalt. Ställer du höga krav och ogillar kompromisser – då är Fusion rätt val för dig. Linsegenskaper: Fusion är utrustad med Hydro Lens Technology™. En okrossbar X-PC med hög optisk kvalitet för klar och skarp sikt i olika väderförhållanden. Linsen har komplett UV-skydd, minimalt brytningsfel, repskydd samt har vattenavstötande egenskaper. Fusion har dessutom smart ventilation, som tillsammans med linsen ger dig de bästa tänkbara förutsättningarna. Material: Fusion är tillverkad i Grilamid TR90, ett högteknologiskt material med låg vikt och mycket hög flexibilitet. Justeringsmöjligheter: Ge allt – alltid. Fusion anpassas enkelt efter dina behov. Utan Jawbone på förmiddagens löptur för att njuta av naturen med maximalt synfält och med hel ram på eftermiddagen för den skakiga mountainbiketuren. Designen är noga uttänkt för att passa olika typer av ansikten. Skalmarna är utrustade med wire core som kan böjas för optimal passform. Näsdelen är justerbar för att hitta den bästa komforten. Linsen är dessutom avtagbar och kan enkelt bytas ut mot andra linsfärger och filterkategorier (kan köpas separat). .
 • Bliz Fusion Nano Optics Nordic Light

  Bliz Fusion Nano Optics Nordic Light
  Bliz Fusion Nano Optics Nordic Light är tuffa, flexibla och oslagbara sportglasögon i en unisexmodell anpassad för medelstora ansikten. Sportglasögonen är tillverkade i Grilamid TR90, ett högteknologiskt material med låg vikt och mycket hög flexibilitet. Möjligheterna att justera är närmast oändliga då näsdel och skalmar är justerbara vilket ger oslagbar komfort medan Jawbone-teknologin låter dig anpassa både sikt och utseende. Fusion Nordic Light är utrustad med en Nordic Light™-lins. En högteknologisk lins som avsevärt förstärker kontrasterna och färgerna, vilket innebär att du får en klar och skarp sikt vid sämre ljusförhållanden, exempelvis flatlight. Linsen tar bort blurriga färger mellan det blå och det gröna samt det gröna och de röda våglängderna. Dessa färgöverlapp blockeras av Nordic Light-linsen, vilket resulterar i betydligt högre kontrast och skärpa även under de tuffaste väderförhållanden. Ovanpå det har du inbyggd ventilation för de bästa tänkbara förutsättningarna. Dessa sportglasögon är framtagna för att passa de mest krävande sporter som cykel, skidor och multisporter där både amatör- och elitidrottare ställer de högsta kraven på sin utrustning. Resultatet är en modell så väl anpassad efter dina behov att du alltid kan prestera maximalt. Ställer du höga krav och ogillar kompromisser – då är Bliz Fusion Nano Optics Nordic Light rätt val för dig. Specifikationer Linsfärg: Nordic Light™ Orange w blue multi Filterkategori: 1 Ljustransmission: 49-51% Vikt: 36 g fullrams-läge / 34 g utan Jawbone Medföljer: Förvaringslåda, rengöringsduk, extra Jawbone (svart), extra näsdel (svart)
 • Radar EV Path

  Radar EV Path
  Lins / LjusgenomsläppPrizm Road / 20 %Prizm Sapphire / 12 %Prizm Snow Torch / 17 %Prizm Snow Sapphire / 13 %Prizm Trail Torch / 35 %
 • Northug Performance Silver Narrow Black/Red

  Northug Performance Silver Narrow Black/Red
  Northug Perfromance Silver Narrow Black/Red är multisportglasögon för högintensiva aktiviteter som kräver hög säkerhet och maximal syn. Dessa sportglasögon har en mycket god anpassningsbarhet för olika väderförhållanden och är idealisk för multisportanvändare. Sportglasögonen är framtagna med Northugs patenterade SwiftClick™-system för ett snabbt och smidigt byte av linser samt justerbara skalmändar och näsdel för förbättrad passform. Sportglasögonen inkluderar en REVO UV400 Regular lins som skyddar mot UV-strålar och har ett mycket starkt anti-imglas samt är reptåliga. De nya hydrofoba- och Oleofob behandlingarna gör linserna vattenavvisande respektive fett- och smutsavvisande. Sportglasögonen kommer i en narrow modell som är lite smalare och passar på lite mindre ansikten men även på juniorer. Narrow modellen passar med narrow linser. Med sportglasögonen tillkommer en mikrofiberduk, en förvaringspåse och ett skyddsfodral. REVO 2.0 UV400-belagd Regular lins Denna lins kommer i färgtonen amber som är mycket behaglig och ger en varm färguppfattning samt förbättrar kontrasten. Den har en medium- till låg ljusöverföring och ett ljusinsläpp på 30% (kategori 2) vilket gör den lämplig för soliga ljusförhållanden. REVO-linsen med spegelfärgning ger mer klarhet, en bättre kontrast och är bekvämare för ögat än vanliga UV-linser. Specifikationer Höjd: 4.9 cm Längd: 15.7 cm Bredd: 14.8 cm
 • Northug Trieye Black

  Northug Trieye Black
  Årets mest innovativa sportglasögon! TriEye sportglasögonen från Northug är optimerade för att öka säkerheten för alla cyklister, men kan även användas vid jogging, med rullskidor, e-skotrar eller andra aktiviteter där man delar vägen med motordrivna fordon. TriEye är säkert, bekvämt och utökar ditt synfält! 2-i-1 solglasögon: REVO-lins + UV-lins med spegel Lätt TR90 ram med luftventiler Okrossbar lins av polykarbonat Högt UV-skydd (Kategori 3, UV400) TriEye är cykelglasögonen framför alla cykelglasögon. Den justerbara spegeln gör att du kan titta bakåt utan att behöva ta blicken från vägen framför dig. Cykelglasögonen levereras med två linser, en med och en utan spegel. Byt enkelt till REVO-linsen när du kliver av cykeln, eller använd den för fritid och andra aktiviteter. Sportglasögonen från Northug kommer med solglasögonfodral, glasögonväska och rengöringsduk i mikrofiber.
 • Beelzebub's Bourbon Burpees

  Beelzebub's Bourbon Burpees
  SPEGELLINSERSpegellinser gör att dina ögen inte syns, men du ser ändå lika bra. POLARISERANDEBländningsreducerande, polariserade linser och UV400-skydd som blockerar 100% av de skadliga UVA- och UVB-strålarna. INGET STUDSANDELättare och mer hållbart rammaterial som eliminerar studsning även med en större ram.
 • Matrix Small Replacement Lens

  Matrix Small Replacement Lens
  Klar (Clear). extralins. Lins med filterkategori 0 - passar bäst för mörka väderförhållanden. Rosa (Pink). kontrasthöjande extralins. Lins med filterkategori 1 - passar bäst för väderförhållanden där det inte är starkt solljus.
 • Northug Performance Gold Narrow White/Grey

  Northug Performance Gold Narrow White/Grey
  Northug Performance Gold Narrow Gold är multisportglasögon som täcker alla behov vid all-round högintensiva aktiviteter. Dessa multisportglasögon kommer med en utbytbar över- och underram, exklusiv för Gold serien, för maximalt skydd mot elementen. Sportglasögonen är framtagna med Northugs patenterade SwiftClick™-system för ett snabbt och smidigt byte av linser samt justerbara skalmändar och näsdel för förbättrad passform. Sportglasögonen inkluderar dessutom två nya linser med förbättrad prestanda som skyddar mot UV-strålar och har ett mycket starkt anti-imglas samt är reptåliga. Den hydrofoba behandlingen gör linserna vattenavvisande medan Oleofob beläggningen förhindrar att fett och smuts fastnar. Sportglasögonen kommer i en narrow modell som är lite smalare och passar på lite mindre ansikten men även på juniorer. Narrow modellen passar med narrow linser. Med sportglasögonen tillkommer en extra näsdel, en mikrofiberduk, en förvaringspåse och ett skyddsfodral med vattentätt blixtlås. REVO 2.0 lins, UV400-belagd (High) Denna lins kommer i en blå färgton som förbättrar färguppfattningen och minskar reflexer. Linsen har medium till låg ljusöverföring och är väl lämpad för soliga dagar. Ljusöverföring 18% (kategori 3). REVO-linsen med spegelfärgning ger mer klarhet, en bättre kontrast och är bekvämare för ögat än vanliga UV-linser. Pink UV400 2.0 linse (High) UV-linsen är perfekt för molniga dagar med platt ljus. Den rosa linsen erbjuder förbättrat djupseende och kontraster samt ger hög ljusöverföring vilket gör att den passar bra under dagar med liten eller ingen sol. Ljusöverföring 55% (kategori 1). Specifikationer Höjd: 5.5 cm Höjd m. över- och underram: 6 cm Längd: 15.7 cm Bredd: 14.8 cm
 • Camino Spectron 4

  Camino Spectron 4
  *Totalt skydd *Böjda tempel *Fästhål för snören *Avtagbara sidoskydd *Levereras med en justerbar snöreLinser *Spectron 4
 • Fury Reactiv 0-3

  Fury Reactiv 0-3
  Rekommenderas för löpning och mountainbike. *Lins: Reactiv 0-3Alla linser från Julbo tillhör optisk klass 1 och garanterar 100% skydd mot UVA, B och C strålar.
 • Northug Sunsetter Standard White/Black

  Northug Sunsetter Standard White/Black
  Northug Sunsetter Standard White/Black tillhör Sunsetter- serien och är den mest prisvärda versionen av sportglasögon från Northug. Solglasögonen täcker de flesta behov av träning och aktivitet. Solglasögonen är flexibla med justerbara näsklämmor och skalmar. De kan därför anpassas efter ditt huvud. Underram kan tas bort för att tillföra mer ventilation och ger samtidigt ett annat utseende. Glasögonen kommer endast i en storlek, och passar båda könen. Låg vikt, flexibel passform, hög komfort Vatten- och fettavvisande Anti-dimma och anti-smuts Högt UV-skydd Reptålighet Northug Sunsetter kommer med spegellinsen Revo Purple (Kategori 3, ljusgenomsläpplighet 10-15%). Den skyddar bra mot solen och ger dig god komfort. Northugs logotyp är ingraverad på linsen. Linsen är helt okrossbar!
 • Radar EV XS Path (Youth) Replacement Lens

  Radar EV XS Path (Youth) Replacement Lens
  Radar EV XS Path (Youth) Replacement Lens från Oakley är reservlinser till Radar EV XS Path -glasögon.
 • Jawbreaker Replacement Lens

  Jawbreaker Replacement Lens
  Prizm Road: *Användningsområde: Mediumljus *Kontrast: Ökat *Basfärg: Rosa *Ljusgenomsläpp: 20%Prizm Trail: *Användningsområde: Mediumljus *Kontrast: Ökat *Basfärg: Rosa *Ljusgenomsläpp: 36%Prizm Trail Torch: *Användningsområde: Mediumljus *Kontrast: Ökat *Basfärg: Rosa *Ljusgenomsläpp: 35%
 • Northug Performance Gold Narrow Gold

  Northug Performance Gold Narrow Gold
  Northug Performance Gold Narrow Gold är multisportglasögon som täcker alla behov vid all-round högintensiva aktiviteter. Dessa multisportglasögon kommer med en utbytbar över- och underram, exklusiv för Gold serien, för maximalt skydd mot elementen. Sportglasögonen är framtagna med Northugs patenterade SwiftClick™-system för ett snabbt och smidigt byte av linser samt justerbara skalmändar och näsdel för förbättrad passform. Sportglasögonen inkluderar dessutom två nya linser med förbättrad prestanda som skyddar mot UV-strålar och har ett mycket starkt anti-imglas samt är reptåliga. Den hydrofoba behandlingen gör linserna vattenavvisande medan Oleofob beläggningen förhindrar att fett och smuts fastnar. Sportglasögonen kommer i en narrow modell som är lite smalare och passar på lite mindre ansikten men även på juniorer. Narrow modellen passar med narrow linser. Med sportglasögonen tillkommer en extra näsdel, en mikrofiberduk, en förvaringspåse och ett skyddsfodral med vattentätt blixtlås. REVO 2.0 lins, UV400-belagd (High) Denna lins kommer i färgtonen amber som är mycket behaglig och ger en varm färguppfattning samt förbättrar kontrasten. Den har ett ljusinsläpp på 30% (kategori 2) och passar bra till soliga ljusförhållanden. REVO-linsen med spegelfärgning ger mer klarhet, en bättre kontrast och är bekvämare för ögat än vanliga UV-linser. Pink UV400 2.0 linse (High) UV-linsen är perfekt för molniga dagar med platt ljus. Den rosa linsen erbjuder förbättrat djupseende och kontraster samt ger hög ljusöverföring vilket gör att den passar bra under dagar med liten eller ingen sol. Ljusöverföring 55% (kategori 1). Specifikationer Höjd: 5.5 cm Höjd m. över- och underram: 6 cm Längd: 15.7 cm Bredd: 14.8 cm
 • Density Spectron 3

  Density Spectron 3
  *Bekväm med hjälm *Skalmarna är designade för exakt justering för att garantera perfekt och långvarigt grepp. Ingen omjustering av greppet krävs för varje utflykt *Naturlig frontventilation skapad av linsformen *Mjukt material på skalmarna som inte fastnar i håret, för perfekt grepp och komfort *Flexibelt, stötdämpande grepp på bryggan *Bred linsyta för maximalt synfält.
 • Spektrum Anjan Black - Infrared Lens

  Spektrum Anjan Black - Infrared Lens
  Spektrum Anjan Black - Infrared Lens är sportglasögon som är designade för en optimal passform på de allra flesta ansiktsformer och som ger högpresterande skydd tack vare den distinkta formen. De är utrustade med en grå Zeisslins med Infrared spegelbehandling som ger ett ultimat skydd när du utsätts för starkt ljus under lång tid samt ger dina ögon skydd från starka reflektioner, optimal komforten och en naturlig färgåtergivning. Sportglasögonen har designats för långvarigt aktivt användande som löpning, cykling eller klättring. Egenskaper • Performance lins från Carl Zeiss med ultimat UV-skydd och maximal klarhet • Bio-baserad Grilamid ram med oslagbar flexibilitet, hållbarhet och låg vikt • Gummerade non-slip fullt justerbara skalmar • Utbytbara näskuddar i non-slip gummi (2 storlekar inkluderade) för optimal passform • Multi-layer spegelbehandling • Ri-Pel vattenavvisande och högpresterande anti-scratch linsbehandlingar • Extremt hållbar och slagtålig lins • Förvaringspåse i microfiber • Utbytbara linser • Tillverkade i Italien
 • Skistart Sportglasögon Pro2 Black

  Skistart Sportglasögon Pro2 Black
  Sportglasögon speciellt framtagna åt Skistart . Sportglasögon med löstagbara skälmar som går att byta ut till nackband, försedd med en mjuk special skumkant som håller glasögonen fria från imma, den är löstagbar så man kan använda glasögonen till alla sporter och på stranden. Perfekt för längdåkning, rullskidor, cykling ja kort och gott till alla sporter. Till alla glasögon ingår både skalmar och nackband.
 • Vermont Classic Spectron 4

  Vermont Classic Spectron 4
  *Flash finish, ökar graden av filtrerning av synligt ljus genom en spegelbehandling av linserna *Anti-reflexbehandling, tar bort störande reflexer och ger dina ögon en vilsam tillvaro *Ljusgenomsläpp: 5% *Skyddsindex: 4 av 4Linser *Shiny Silver/Black: Spectron 4
 • Tiger Goggle

  Tiger Goggle
  *Tonade linser ger skydd mot olika typer av ljus *Klara linser är idealiska för svagt ljus, mulet eller inomhusförhållanden *Fantastiska inomhus- och utomhusförhållanden *Silikonpackning för bekväm passform *Delad rem med snabbjustering *Anti-fog linser för extra fuktkontroll och klarsynthet *UV-skydd
 • Oakley Jawbreaker Matte Black / Prizm Snow Torch

  Oakley Jawbreaker Matte Black / Prizm Snow Torch
  Oakley Jawbreaker Matte Black / Prizm Snow Torch är de ultimata sportglasögonen, som tack vare det utökade synfältet i ovandelen är optimerade för cykling. Glasögonen konstrueras av lättviktigt O Matter™-material med metalldetaljer och öron- och nässkydd i Unobtainium® för komfort och prestanda, medan linserna är utrustade med Oakley Performance Shield med HDO® och Prizm-linsteknologi för ökade konstraster och mer framhävda färger så att du kan se fler detaljer. Switchlock™-teknologin gör att du enkelt byter ut linsen efter dina behov. Skalmarna kan justeras i tre olika längder för optimal kompabilitet med cykelhjälmar. Kommer med ett Soft Vault-fodral. Prizm Snow Torch-lins Ljusgenomsläpp: 17% Ljusförhållanden: Snö och molnigt Kontrast: Ökad Linsfärg (bas): Rose Linskategori: 3
 • Bliz Matrix Small Matt Wine Red, Brown With Rose Multi

  Bliz Matrix Small Matt Wine Red, Brown With Rose Multi
  Bliz Matrix Small Matt Wine Red, Brown With Rose Multi är snygga och komfortabla sportglasögon som är perfekta för cykel, längdskidåkning och andra multisporter. Sportglasögonen erbjuder ett brett cylindriskt synfält och smart ventilation som ger bästa möjliga sikt. Glasögonen har justerbara skalmändar för att få den bästa passformen och en justerbar näsdel som ser till att glasögonen håller sig på plats. Denna modell passar på medelstora ansikten och den utbytbara linsen innebär att du enkelt kan byta den mot andra filterkategorier och färger (köps till separat). En förvaringspåse av microfiber medföljer. Linsegenskaper Matrix är utrustad med Hydro Lens Technology™. En lins i okrossbar X-PC med hög optisk kvalitet för klar och skarp sikt i olika väderförhållanden. Linsen har komplett UV-skydd, minimalt brytningsfel, repskydd samt vattenavstötande egenskaper. Material Matrix är tillverkad i Grilamid TR90, ett material som ger oslagbar flexibilitet och låg vikt – endast 34 gram. Det högteknologiska materialet ger dig lika god komfort i kyla som i hetta.
 • Bliz Vision Matt Black, Smoke With Red Multi

  Bliz Vision Matt Black, Smoke With Red Multi
  Bliz Vision Matt Black, Smoke With Red Multi är anpassningsbara och lättviktiga sportglasögon som är framtagna för att passa de mest krävande sporter som cykel, skidor och multisporter där både amatör- och elitidrottare ställer de högsta kraven på sin utrustning. Sportglasögonen har en stor, okrossbar cylindrisk lins med hög optisk kvalitet och ventilation för ett maximalt synfält. Linsen är avtagbar för att enkelt kunna bytas ut mot andra linsfärger och filterkategorier, dessutom erbjuder denna modell en unik feature där du kan sätta i en optisk adapter som du kan slipa in efter ditt personliga synfel (optisk adapter och extralinser köps till separat). Glasögonens skalmar är utrustade med wire core som kan böjas för optimal passform och näsdelen är justerbar för att hitta den bästa komforten. Jawbone-teknologin låter dig anpassa både sikt och utseende, utan jawbone får du ett maximalt synfält för att njuta av naturen och till eftermiddagens skakiga mountainbiketur kan du välja att ha hel ram på dina glasögon för bästa komfort. Designen är anpassad för bredare ansikten och är valet för dig som vill ha ett par sportglasögon som är 100% anpassade efter dig. Linsegenskaper Vision är utrustad med Hydro Lens Technology™. En okrossbar X-PC med hög optisk kvalitet för klar och skarp sikt i olika väderförhållanden. Linsen har komplett UV-skydd, minimalt brytningsfel, repskydd samt vattenavstötande egenskaper. Vision har dessutom smart ventilation, som tillsammans med linsen ger dig de bästa tänkbara förutsättningarna. Material Vision är tillverkad i Grilamid TR90, ett högteknologiskt material med mycket hög flexibilitet.
 • Anjan

  Anjan
  *Performance lins från Carl Zeiss med ultimat UV-skydd och maximal klarhet *Bio-baserad Grilamid ram med oslagbar flexibilitet, hållbarhet och låg vikt *Gummerade non-slip fullt justerbara skalmar *Utbytbara näskuddar i non-slip gummi (2 storlekar inkluderade). för optimal passform *Ri-Pel vattenavvisande och högpresterande anti-scratch linsbehandlingar *Extremt hållbar och slagtålig lins *Förvaringspåse i microfiber *Utbytbara linser *Tillverkade i Italien
 • Julbo Camino Polarized 3

  Julbo Camino Polarized 3
  Julbo Camino Polarized 3 är lätta och funktionella sportglasögon med brett synfält som ger maximalt skydd mot solljus under extrema förhållanden. Dessa glasögon har en ergonomisk passform med böjda skalmar för ett bra grepp runt ansikte och huvud. Sportglasögonen är utrustade med avtagbara sidoskydd som skyddar mot solljus samt med fästen för snören. Den breda linsen garanterar ett maximalt synfält medan Color Flash tekniken förbättrar filtreringen av synligt ljus genom att applicera en spegeleffekt på linsen. Linserna är polariserade för att eliminera blänk från snö för en ökad synlighet av omgivningen. Specifikationer Linsdjup: 43 Distans: 15 Storlek: 58 Längd skalmar: 135 Bas: 6 Gångjärn: Ja Solskydd: Kategori 3, Polykarbonat lins Polariserad lins: Ja Ljustransmission: 11-12% Vikt: 25 g
 • Ellipse O Case

  Ellipse O Case
  Världens bästa optik förtjänar respekt. Förvara dem inte bara i något gammalt fodral. Ellipse O Case från Oakley är tillverkat av ett hårt skal och ett mjukt foder.
 • Skistart Sportglasögon Pro2 Blue

  Skistart Sportglasögon Pro2 Blue
  Sportglasögon speciellt framtagna åt Skistart . Sportglasögon med löstagbara skälmar som går att byta ut till nackband, försedd med en mjuk special skumkant som håller glasögonen fria från imma, den är löstagbar så man kan använda glasögonen till alla sporter och på stranden. Perfekt för längdåkning, rullskidor, cykling ja kort och gott till alla sporter. Till alla glasögon ingår både skalmar och nackband.
 • Fusion

  Fusion
  Allmänt: Fusion är en unisexmodell anpassad för medelstora ansikten. Möjligheterna att justera är närmast oändliga. Jawbone-teknologi låter dig anpassa både sikt och utseende. Funktion och komfort är i absolut toppklass. Fusion är framtagen för att passa de mest krävande sporter som cykel, skidor och multisporter där både amatör- och elitidrottare ställer de högsta kraven på sin utrusning. Resultatet är en modell så väl anpassad efter dina behov att du alltid kan prestera maximalt. Ställer du höga krav och ogillar kompromisser – då är Fusion rätt val för dig. Linsegenskaper: Fusion är utrustad med Hydro Lens Technology™. En okrossbar X-PC med hög optisk kvalitet för klar och skarp sikt i olika väderförhållanden. Linsen har komplett UV-skydd, minimalt brytningsfel, repskydd samt har vattenavstötande egenskaper. Fusion har dessutom smart ventilation, som tillsammans med linsen ger dig de bästa tänkbara förutsättningarna. Material: Fusion är tillverkad i Grilamid TR90, ett högteknologiskt material med låg vikt och mycket hög flexibilitet. Justeringsmöjligheter: Ge allt – alltid. Fusion anpassas enkelt efter dina behov. Utan Jawbone på förmiddagens löptur för att njuta av naturen med maximalt synfält och med hel ram på eftermiddagen för den skakiga mountainbiketuren. Designen är noga uttänkt för att passa olika typer av ansikten. Skalmarna är utrustade med wire core som kan böjas för optimal passform. Näsdelen är justerbar för att hitta den bästa komforten. Linsen är dessutom avtagbar och kan enkelt bytas ut mot andra linsfärger och filterkategorier (kan köpas separat). .
 • Blade

  Blade
  *WING Dual Temple System *Ram: TR90 *Lins: Polykarbonat *Polariserad
 • Ultimate Cover Spectron 3

  Ultimate Cover Spectron 3
  *3D Nose Fit: Speciella näskuddar som är justerbara i alla riktningar så att glasögonen passar alla typer av näsor och säkerställer oslagbart fäste under alla förhållanden. *Komfortabel passform med hjälm *Fäste för snöre: Tillåter fastsättning av ett glasögonsnöre. *CustomFIT-skalmar: Skalmarna är designade för exakt justering som garanterar perfekt och långvarigt grepp. Ingen omjustering av greppet krävs för varje utflykt. *Full ventilering: Solglasögonstruktur med hög ventilering som tillåter full cirkulation av luft. Förhindrar imma. *Grip Tech-skalmar: Exklusivt mjukt material på skalmarna som inte fastnar i håret, för perfekt grepp och komfort. *Panoramavy: Breda linser för maximalt synfält. *Avtagbart Spandex nässkydd: Spandex skydd på bron för att minska risken för brännskador under intensiva solljusförhållanden i bergen. Spandex är ett bekvämt, andningsbart, lätt och hållbart material som ger totalt skydd. *Avtagbara Spandex sidoskydd: Spandex sidoskydd mot solljus. Spandex är en mjuk och lätt syntetfiber. Detta material är värme-, kyl- och vattenbeständigt. Linshöjd: 50 mmBroavstånd: 14 mmSkalmlängd: 130 mmBas: 6Linsstorlek: 133 mmLins: Spectron 3Alla linser från Julbo tillhör optisk klass 1 och garanterar 100% skydd mot UVA, B och C strålar.
 • Ultimate Reactiv 0-3

  Ultimate Reactiv 0-3
  Solglasögonen är utrustade med en 3D-Nose som ger felfritt grepp med eller utan hjälm. En panoramalins skapar ett aggressivt utseende samtidigt som den ger dig skydd och visuell komfort tack vare REACTIV Photochromic-linser. *Lins: Reactiv 0-3Alla linser från Julbo tillhör optisk klass 1 och garanterar 100% skydd mot UVA, B och C strålar.
 • Radar EV Path Photochromic

  Radar EV Path Photochromic
  Färg | Lins (VLT). | Ljusförhållanden | KontrastSteel | Clear Black Iridium Photochromic Activated (69%). | Skiftande förhållanden | Neutral
 • Bliz Vision Nano Optics Nordic Light

  Bliz Vision Nano Optics Nordic Light
  Bliz Vision Nano Optics Nordic Light är sportglasögon i en unisexmodell anpassad för bredare ansikten med helt unika möjligheter till anpassning efter just dig. Dessa sportglasögon är tillverkade i Grilamid TR90, ett högteknologiskt material med mycket hög flexibilitet, samt är tekniskt avancerade med lätt vikt och Jawbone-teknologi. Spring utan Jawbone på förmiddagens löptur för att njuta av naturen med maximalt synfält och med hel ram på eftermiddagen för den skakiga mountainbiketuren. Skalmarna är utrustade med wire core som kan böjas för optimal passform medan näsdelen är justerbar för att hitta den bästa komforten. Sportglasögonen är utrustade med en Nordic Light™-lins. En högteknologisk lins som avsevärt förstärker kontrasterna och färgerna, vilket innebär att du får en klar och skarp sikt vid sämre ljusförhållanden, exempelvis flatlight. Linsen tar bort blurriga färger mellan det blå och det gröna samt det gröna och de röda våglängderna. Dessa färgöverlapp blockeras av Nordic Light-linsen, vilket resulterar i betydligt högre kontrast och skärpa även under de tuffaste väderförhållanden. Linsen är dessutom avtagbar och kan enkelt bytas ut mot andra linsfärger och filterkategorier (köps till separat). Sportglasögonen är framtagna för att passa de mest krävande sporter som cykel, skidor och multisporter där både amatör- och elitidrottare ställer de högsta kraven på sin utrustning.
 • Tachi RIG Reflect

  Tachi RIG Reflect
  *RIG® linsteknologi: utvecklad av Sweet Protection för att optimera kontraster, minimera färgförvrängning och minska ögontrötthet *Olefobisk och hydrofob beläggningsbehandling *Hård beläggning på båda sidor av linsen för enkel rengöring och hållbarhet *100% UV-skydd *TPR-gjutna, mjuka och greppvänliga insatser på skalmarna för extra komfort och säkerhetLins / LjusgenomsläppRIG Aquamarine / 12 %RIG Malaia / 20 %RIG Obsidian / 9 %RIG Topaz / 15 %
 • Rudy Project Tralyx+ Black Matte

  Rudy Project Tralyx+ Black Matte
  Rudy Project Tralyx + Black Matte är ett par snygga, lätta sportglasögon framtagna för att ta komfort och prestanda till en helt ny nivå. Sportglasögonen har en ny bredare och djupare linsgeometri som omsluter ansiktet, designad för att maximera skyddet och komforten runt ögonen. Själva RP Optics-linsen av polykarbonat säkerställer överlägset skydd och skärpa. Glasögonen är även utrustade med ett innovativt PowerFlow-system med ventiler på skalmarna, framtill och på linsen som förbättrar luftcirkulationen samtidigt som det säkerställer maximal aerodynamisk effektivitet utan att hindra ditt synfält. Skalmarna och näsdelen är även helt justerbara för att du ska kunna anpassa passformen och förbättra stabiliteten. Specifikation Vikt: 30 g Dimensioner: 136-134 Höjd: 50 Bas: 7 Lins: Smoke Black Ljustransmission: 11.3% Filterkategori: 3 Aktiviteter: Landsvägscykling, MTB, löpning, vintersporter, strandsporter
 • Cham Spectron 3 Cf

  Cham Spectron 3 Cf
  *Avtagbara Sidoskydd i läder *360° justerbara skalmar *100% skydd mot skadlig UVA-, UVB- och UVC-strålning. *Lins: Spectron 3 Color Flash *Skyddsindex/Kategori: 3
 • Shield Reactiv 2-4

  Shield Reactiv 2-4
  Avsedd för all terräng och med skydd mot allt, kommer Shield att öppna både ditt synfält och sinne för vad som är möjligt: Halkfria, svängda skalmar med Grip Nose så att de blir kvar på ditt huvud när det blir guppigt! Luftflödesventilation och avtagbara sidoskydd med mjuk känsla garanterar maximal komfort. *Lins: Reactiv 2-4 *Skyddsindex/kategori: 2-4Alla linser från Julbo tillhör optisk klass 1 och garanterar 100% skydd mot UVA, B och C strålar.
 • Fury Spectron 3

  Fury Spectron 3
  *Lins: Spectron 3 *Skyddsindex/kategori: 3Alla linser från Julbo tillhör optisk klass 1 och garanterar 100% skydd mot UVA, B och C strålar.
 • Bliz Matrix Small Nano Optics Nordic Light

  Bliz Matrix Small Nano Optics Nordic Light
  Bliz Matrix Small Nano Optics Nordic Light är högpresterande sportglasögon som passar perfekt för cykel, längdskidåkning och andra multisporter. Dessa sportglasögon är tillverkade i Grilamid TR90. Materialet ger väldigt låg vikt och oslagbar flexibilitet. Som bärare får du tack vare det högteknologiska materialet lika god komfort i stekande hetta som i isande kyla. Modellen är en unisexmodell anpassad för mindre ansikten. Med Matrix kan du ta dig an krävande utmaningar med total självsäkerhet, justera bara glasögonen för att hitta det perfekta läget, och lita på linsens egenskaper och ventilation. Matrix Nordic Light är utrustad med en Nordic Light™-lins. En högteknologisk lins i okrossbar X-PC som avsevärt förstärker kontrasterna och färgerna, vilket innebär att du får en klar och skarp sikt vid sämre ljusförhållanden, exempelvis flatlight. Linsen tar bort blurriga färger mellan det blå och det gröna samt det gröna och de röda våglängderna. Dessa färgöverlapp blockeras av Nordic Light-linsen, vilket resulterar betydligt högre kontrast och skärpa även under de tuffaste väderförhållanden. Du byter enkelt lins om du vill, mot andra filterkategorier och färger (köps till separat). Matrix Nordic Light ger dig flera saker: hög komfort, oslagbart bra synfält i sämre ljusförhållanden och avundsjuka blickar från omgivningen. Specifikationer Linsfärg: Nordic Light™ Orange w blue multi Filterkategori: 1 Ljustransmission: 49-51% Vikt: 36 g fullrams-läge / 34 g utan Jawbone Medföljer: Förvaringslåda, rengöringsduk
 • Bliz Matrix Nano Optics Nordic Light

  Bliz Matrix Nano Optics Nordic Light
  Bliz Matrix Nano Optics Nordic Light är högpresterande sportglasögon som passar perfekt för cykel, längdskidåkning och andra multisporter. Dessa sportglasögon är tillverkade i Grilamid TR90. Materialet ger väldigt låg vikt och oslagbar flexibilitet. Som bärare får du tack vare det högteknologiska materialet lika god komfort i stekande hetta som i isande kyla. Modellen är en unisexmodell anpassad för medelstora ansikten. Med Matrix kan du ta dig an krävande utmaningar med total självsäkerhet, justera bara glasögonen för att hitta det perfekta läget, och lita på linsens egenskaper och ventilation. Matrix Nordic Light är utrustad med en Nordic Light™-lins. En högteknologisk lins i okrossbar X-PC som avsevärt förstärker kontrasterna och färgerna, vilket innebär att du får en klar och skarp sikt vid sämre ljusförhållanden, exempelvis flatlight. Linsen tar bort blurriga färger mellan det blå och det gröna samt det gröna och de röda våglängderna. Dessa färgöverlapp blockeras av Nordic Light-linsen, vilket resulterar betydligt högre kontrast och skärpa även under de tuffaste väderförhållanden. Du byter enkelt lins om du vill, mot andra filterkategorier och färger (köps till separat). Matrix Nordic Light ger dig flera saker: hög komfort, oslagbart bra synfält i sämre ljusförhållanden och avundsjuka blickar från omgivningen. Specifikationer Linsfärg: Nordic Light™ Orange w blue multi Filterkategori: 1 Ljustransmission: 49-51% Vikt: 36 g fullrams-läge / 34 g utan Jawbone Medföljer: Förvaringslåda, rengöringsduk
 • Radar EV Path Polarized

  Radar EV Path Polarized
  Lins (VLT). - Ljusförhållanden - KontrastPrizm 24k Polarized (11%). - Starkt ljus - ÖkadPrizm Black Polarized (11%). - Starkt ljus - ÖkadPrizm Deep Water Polarized (12%). - Starkt ljus - Ökad
 • Cham Polarized 3

  Cham Polarized 3
  *Lins: Polarized 3 *Skyddsindex/Kategori: 3Alla linser från Julbo tillhör optisk klass 1 och garanterar 100% skydd mot UVA, B och C strålar.
 • Anjan

  Anjan
  *Performance lins från Carl Zeiss med ultimat UV-skydd och maximal klarhet *Bio-baserad Grilamid ram med oslagbar flexibilitet, hållbarhet och låg vikt *Gummerade non-slip fullt justerbara skalmar *Utbytbara näskuddar i non-slip gummi (2 storlekar inkluderade). för optimal passform *Ri-Pel vattenavvisande och högpresterande anti-scratch linsbehandlingar *Extremt hållbar och slagtålig lins *Förvaringspåse i microfiber *Utbytbara linser *Tillverkade i Italien
 • Northug Performance Silver Standard Black/Red

  Northug Performance Silver Standard Black/Red
  Northug Perfromance Silver Standard Black/Red är multisportglasögon för högintensiva aktiviteter som kräver hög säkerhet och maximal syn. Dessa sportglasögon har en mycket god anpassningsbarhet för olika väderförhållanden och är idealisk för multisportanvändare. Sportglasögonen är framtagna med Northugs patenterade SwiftClick™-system för ett snabbt och smidigt byte av linser samt justerbara skalmändar och näsdel för förbättrad passform. Sportglasögonen inkluderar en REVO UV400 Regular lins som skyddar mot UV-strålar och har ett mycket starkt anti-imglas samt är reptåliga. De nya hydrofoba- och Oleofob behandlingarna gör linserna vattenavvisande respektive fett- och smutsavvisande. Sportglasögonen kommer i en standard modell som är något bredare och har längre skalmar. Standardmodellen passar med standardlinser. Med sportglasögonen tillkommer en mikrofiberduk, en förvaringspåse och ett skyddsfodral. REVO 2.0 UV400-belagd Regular lins Denna lins kommer i färgtonen amber som är mycket behaglig och ger en varm färguppfattning samt förbättrar kontrasten. Den har en medium- till låg ljusöverföring och ett ljusinsläpp på 30% (kategori 2) vilket gör den lämplig för soliga ljusförhållanden. REVO-linsen med spegelfärgning ger mer klarhet, en bättre kontrast och är bekvämare för ögat än vanliga UV-linser. Specifikationer Höjd: 4.9 cm Längd: 15.7 cm Bredd: 14.8 cm
 • Breeze

  Breeze
  LJUSGENOMSLÄPPMatt Black/Brown Blue Multi: 14%Matt Powder Pink/Brown Rose Multi: 14%Matt Turqoise/Smoke Silver Mirror: 15%
 • Bliz Matrix Nano Optics Photochromic

  Bliz Matrix Nano Optics Photochromic
  Bliz Matrix Nano Optics Photochromic är högpresterande sportglasögon som passar perfekt för cykel, längdskidåkning och andra multisporter. Dessa sportglasögon är tillverkade i Grilamid TR90. Materialet ger väldigt låg vikt och oslagbar flexibilitet. Som bärare får du tack vare det högteknologiska materialet lika god komfort i stekande hetta som i isande kyla. Modellen är en unisexmodell anpassad för medelstora ansikten. Med Matrix kan du ta dig an krävande utmaningar med total självsäkerhet, justera bara glasögonen för att hitta det perfekta läget, och lita på linsens egenskaper och ventilation. Sportglasögonen är utrustade med en fotokromisk lins. Denna högteknologiska lins är tillverkad av X-PC som anpassar sig till väderförhållandena, vilket innebär att linsen blir mörkare automatiskt när solljuset blir starkare (UV-ljus). Linsen har komplett UV-skydd, minimal förvrängning, integrerad anti-fog, anti-rep, multi-beläggning samt har även utmärkta hydrofoba egenskaper. Du byter enkelt lins om du vill, mot andra filterkategorier och färger (köps till separat). Matrix Nordic Light ger dig flera saker: hög komfort, oslagbart bra synfält i sämre ljusförhållanden och avundsjuka blickar från omgivningen.
 • Fury Spectron 1

  Fury Spectron 1
  *Lins: Spectron 1 *Skyddsindex/kategori: 1Alla linser från Julbo tillhör optisk klass 1 och garanterar 100% skydd mot UVA, B och C strålar.
 • Devour Glacial

  Devour Glacial
  Devour Glacial är utvecklade för att passa perfekt tillsammans med den nya Kortal-hjälmen och ger skydd liknande goggles men med friheten och flexibiliteten hos solglasögon. Med justerbar näsdel och fullt justerbara skalmar, även i längsled, är det lätt att hitta en säker och skön passform. Ramdesignen maximerar det periferiska seendet och linsen har vår Clarity-teknologi för optimerad syn vid stigcykling. En extra, klar, lins är inkluderad och det är lätt att byta linser för cykling i olika förhållanden. Linserna har Ripel-behandling som ger skydd mot vatten, smuts och repor för perfekt syn på varje cykeltur. *Solglasögon som passar för enduro-åkning och ger samma ögontäckning som goggles *Justerbar nässtycke *Justerbara skalmar (längd och grepp). *Clarity lens *RiPel smuts- och vattenbehandling *Anti-rep-behandling *Formad för exceptionellt synfält *Utbytbar lins *Levereras med en extra lins (Clear). Lins / LjusgenomsläppClarity Define No Mirror / 10 %Clarity Define Spektris Amber / 16 %
 • Shield Spectron 4 (2021)

  Shield Spectron 4 (2021)
  *Totalt skydd *Böjda tempel *Grip Tech *Grip Nose *Fästhål för band *Justerbar rem *Luftflöde *Mjukt skydd *RX Trem *Bas 6Lins: Spectron 4Skyddsindex/kategori: 4
 • Northug Performance Gold Narrow Black

  Northug Performance Gold Narrow Black
  Northug Performance Gold Narrow Black är multisportglasögon som täcker alla behov vid all-round högintensiva aktiviteter. Dessa multisportglasögon kommer med en utbytbar över- och underram, exklusiv för Gold serien, för maximalt skydd mot elementen. Sportglasögonen är framtagna med Northugs patenterade SwiftClick™-system för ett snabbt och smidigt byte av linser samt justerbara skalmändar och näsdel för förbättrad passform. Sportglasögonen inkluderar dessutom två nya linser med förbättrad prestanda som skyddar mot UV-strålar och har ett mycket starkt anti-imglas samt är reptåliga. Den hydrofoba behandlingen gör linserna vattenavvisande medan Oleofob beläggningen förhindrar att fett och smuts fastnar. Sportglasögonen kommer i en narrow modell som är lite smalare och passar på lite mindre ansikten men även på juniorer. Narrow modellen passar med narrow linser. Med sportglasögonen tillkommer en extra näsdel, en mikrofiberduk, en förvaringspåse och ett skyddsfodral med vattentätt blixtlås. REVO 2.0 lins, UV400-belagd (High) Denna lins kommer i en grön färgton som minskar reflektioner samt gör skuggor ljusare vilket gör den bra för svaga ljusförhållanden. Linsen har medium till låg ljusöverföring och är väl lämpad för soliga dagar. Ljusöverföring 22% (kategori 2). REVO-linsen med spegelfärgning ger mer klarhet, en bättre kontrast och är bekvämare för ögat än vanliga UV-linser. Pink UV400 2.0 lins (High) UV-linsen är perfekt för molniga dagar med platt ljus. Den rosa linsen erbjuder förbättrat djupseende och kontraster samt ger hög ljusöverföring vilket gör att den passar bra under dagar med liten eller ingen sol. Ljusöverföring 55% (kategori 1). Specifikationer Höjd: 5.5 cm Höjd m. över- och underram: 6 cm Längd: 15.7 cm Bredd: 14.8 cm

De mest populära märkena just nu är Bliz glasögon och norska Northug glasögon. Båda har funktionalitet och snygg design.