toppbild för rullskidor.nu

Sudio Ett hörlurar med aktiv brusreducering

Test av hörlurarna vid rullskidåkning

I samarbete med Sudio har vi testat hörlurar som ska passa för rullskidor. På deras hemsida kan man gå igenom en guide och svara på några frågor. Utifrån guiden får man rekommenderat de hörlurar som ska passa till den aktivitet man utför.

OBS! Längst ner delar vi en rabattkod som ger dig 15% på ett köp

Sudio Ett hörlur

Sudio rekommenderade modell Ett

Att valet föll på just modell Ett vet inte vi exakt men antagligen för att det är en modell som är svett- och vattentålig (IPX5) och att den har lång batteritid (upp till 30 timmar). Batteritiden räcker för de allra flesta träningspass och de är trådlösa utan någon sladd som är i vägen.

Ytterligare en viktig aspekt vid rullskidåkning, framförallt på trafikerad väg är aktiv brusreducering, en teknik som finns inbyggd i Sudio Ett och ska blockera ljud utifrån.

Sudio Ett: utifrån en rullskidåkares perspektiv

Batteritiden är riktigt bra. De flesta rullskidpass ligger på 1-2 timmar och hörlurarna behövde inte laddas så ofta. Nu är batterier oftast i bäst form från början så det återstår att se hur länge de håller samma förmåga.

Öronproppar till Sudio Ett hörlurar

Öronsnäckan sitter väldigt skönt i örat och det följer med flera gummiproppar man kan byta mellan för att få bästa passformen. För att ljudet ska bli optimalt behövs rätt proppar anpassade till din örongång.

Brusreduceringen har en del att önska, på baksidan av gummipropparna står det "Great Fit - Perfect Noise Cancellation". Finns en del att jobba på där. När man åker där annan trafik också är så är det bra att det inte dämpar bort allt ljud som kommer utifrån. Minskar risken för olyckor.

Hörlurarna finns i flera olika färger, du kan välja din favorit vid köp.

Ljudet från hörlurarna är mycket bra och det är ett stort plus att de tål lite väta så att de även går att använda på regniga dagar som dagens träningpass avslutades i.

Har även fått prova på att göra en "Factory Reset" på de enligt intruktionerna när den högra hörluren tappade 50% ljudvolym, det löste problemet. Instruktionerna för detta finns bra beskrivet i medföljande folder.